Cisco en HP integreren beheertools

Cisco Systems en Hewlett-Packard combineren komende lente hun beheersoftware. Deze is dan toegankelijk vanaf Internet. Het bindmiddel tussen de programmatuur van beide fabrikanten is het Common Interface Model (CIM) van de Desktop Management Taskforce.

Deze specificatie omvat een universele methode om gescheiden beheerapplicaties data en informatie te laten delen over verschillende computerplatformen.
"Dit samenwerkingsproject van Cisco en HP moet mei volgend jaar vrucht dragen", zegt Stephen DeWitt, algemeen directeur van Cisco's divisie netwerkbeheer. De twee bedrijven brengen dan een CIM-architectuur uit waarmee applicaties 'informatie en diensten kunnen delen zonder dat de gebruiker daarbij betrokken hoeft te worden'. De eerste toepassingen voor deze integratie met HP's Openview liggen op het gebied van voorraadbeheer en de elektronische bezorging van Cisco's Internetwork Operating System aan een apparaat.
Ondertussen heeft Hewlett-Packard zijn één jaar oude Internet Technology Group opgeheven. Deze tak gaat op in de divisie voor software en diensten. Dit deelde het bedrijf eind vorige week mee aan zijn medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable