Apple verkoopt direct via het Web

Apple Computer kondigde gisteren aan dat het zijn Macintosh-computers direct verkoopt via het World Wide Web, in navolging van PC-fabrikant Dell Computer. Daarnaast onthulde interim-directeur Steve Jobs drie nieuwe machines met de Power PC 750, de derde generatie van deze processor (G3).

Het prijsniveau van deze supersnelle minitower-, desktop- en notebookcomputers valt echter in Apple's middenklasse.
De afgelopen twee weken gonsde de IT-industrie van de geruchten rondom Apple Computer. Het bedrijf opende gisteren een online winkel op de eigen website voor de Amerikaanse markt (http://www.apple.com/). Deze is gekoppeld aan een heringerichte fabriek die de Mac's direct naar bestelling bouwt. De Apple Store is na een reorganisatie van de productielijnen ook voor Europa en Azië te gebruiken. Europa zal bediend worden door de Apple-fabriek in het Ierse Cork.
Deze operatie is in Europa al merkbaar. Het logistieke centrum van Apple in Apeldoorn wordt waarschijnlijk opgeheven. De 105 werknemers op die locatie worden deels ontslagen en deels elders gehuisvest. "Grofweg éénderde wordt overgeplaatst naar Parijs of Cork. Eénderde blijft in Nederland, waarschijnlijk op ons hoofdkwartier in Bunnik. En de overige werknemers, waaronder contractwerkers en uitzendkrachten, houden we niet in dienst", verklaarde PR-medewerkster Margriet Schouten van Apple Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.