Discussie over groei NC-markt

De markt voor netwerkcomputers (NC's) groeit minder snel dan werd verwacht, zo zegt computerproducent IBM. Een recent rapport van onderzoeksbureau Bloor beweert echter dat 90 procent van de eindgebruikers de toepassing van NC's in de eigen organisatie overweegt, beproeft of implementeert.

The enterprise by other means: the view from the marketplace - an NC survey behandelt meer dan tweehonderd grote organisaties en concludeert dat 'de NC zich in de groeifase van zijn levenscyclus bevindt'. "De beweging naar algemene acceptatie voltrekt zich nu snel", aldus Bloor.
Dit staat in schril contrast met de mening van IBM, die juist een trage groei signaleert. Dat zou vooral worden veroorzaakt doordat computerverkopers trager blijken te zijn met het leveren van NC-hardware en -software dan was voorspeld. Een tweede remmende factor is het tegenvallende tempo waarin bedrijven hun NC-strategie implementeren. IBM is één van de weinige firma's die echt ervaring hiermee heeft, doordat het al sinds maart dit jaar NC's levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.