Gebrek aan backup gevaarlijker dan virus

Dr. Solomon, de oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf, meent dat gebruikers een groot risico lopen doordat ze niet regelmatig backups maken. "Er zijn nu genoeg goede programma's op de markt om het virusgevaar op te vangen.

Het ontbreekt echter nog aan een goede backup-mentaliteit", zei hij vorige week op een IT-beveiligingsbijeenkomst in Amsterdam.
Deze mening wordt niet gesteund door de cijfers. Volgens onderzoek van de Amerikaanse National Computer Security Association werd 98 procent van het bedrijfsleven dit jaar getroffen door virussen. Hierbij leed 29 procent 'belangrijk financieel verlies'. Dr. Solomon meent dat dit beperkt wordt door regelmatig backups te maken. "De verhouding tussen opslag en backup is zoek. Een gemiddelde harde schijf is vele gigabytes groot. Voor het veilig bewaren van je gegevens ben je echter nog altijd aangewezen op een diskettestation met een capaciteit van 1,44 megabyte", zucht de programmeur.
Het vermeende gevaar van hackers die via Internet bedrijven binnendringen, wijst hij van de hand. "Die dreiging is te verwaarlozen; voornamelijk grote bedrijven zijn daarbij het doelwit." De feiten bevestigen dit. Onderzoek van de FBI toont aan dat er bij 42 procent van de Fortune 500-bedrijven in 1997 elektronische inbraakpogingen zijn gepleegd. Hierbij kreeg 82 procent van de hackers toegang tot het systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.