Be OS bèta 2 gratis te downloaden

De tweede bètaversie van het revolutionaire besturingssysteem Be OS is sinds gisteren gratis te downloaden van de website van producent Be (http://www.be.com/products/beos_download/).

Dit besturingssysteem is speciaal ontworpen voor multimedia-toepassingen en Internet. De nu vrijgegeven 'public preview release 2' heeft geen ingebouwde beperkingen. De omvang is negen megabyte.
Deze download-versie bevat alle componenten die benodigd zijn om Be OS te draaien op een scala aan Power Mac's en compatibele computers. Verder bevat de bèta een e-mail programma, een webbrowser, een persoonlijke webserver, een FTP-client en -server, telnet-programmatuur, mogelijkheden voor mobiele toegang en een reeks demonstratie-applicaties. Bovendien zijn er nog zeven aanvullende pakketten voor het Be OS gratis te verkrijgen op de website.
"Het Be OS is geboren uit het Web", zei Jean-Louis Gassee, directeur van Be. "We hebben dit product ontworpen om compact en Internet-vriendelijk te zijn. Het Be OS beschikbaar stellen op Internet is de volgende logische stap in de evolutie van ons product." De uiteindelijke verkoopversie van dit besturingssysteem zal vijftig dollar kosten. Deze moet in het derde kwartaal van 1998 uitkomen. Be OS Release 3 ondersteunt ook Intel-hardware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.