Unit 4 Agresso ziet omzet sterk groeien

Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso profiteerde sterk van de vervanging van oude automatiseringssystemen bij veel bedrijven. De softwaremaker realiseerde een omzetgroei van 45 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Softwaremaker Unit 4 Agresso behaalde het eerste half jaar een omzet van 155,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 45 procent vergeleken met het eerste half jaar van 2006. Volgens Unit 4 Agresso kenmerkt de erp-markt zich de eerste helft van dit jaar als vervangingsmarkt. Bedrijven vervangen hun zeven tot negen jaar oude automatiseringssystemen als gevolg van belangrijke organisatorische veranderingen, technische en functionele veroudering en (te) omvangrijke onderhouds- en vervangingskosten.

De winst werd gedrukt door forse uitbreiding van het personeelsbestand. Het bedrijf trok 150 nieuwe werknemers aan. De softwaremaker verwacht de tweede helft van dit jaar hier voordeel van te zien. Ook het inschakelen van veel externe krachten zorgde voor een afname van de brutomarge.

Meer grote orders

Unit 4 Agresso realiseerde 16 procent autonome groei in licenties en 15 procent autonome groei in contractenomzet. Dat kwam onder andere omdat de softwareleverancier meer orders boven de 1 miljoen euro kreeg dan ooit tevoren.

De sterkste omzetstijgingen worden gerealiseerd in Duitsland, namelijk 187 procent, en Spanje, 432 procent. Dit komt door de overnames van Dogro en Krip in Duitsland en CCS in Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-23T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.