Gevolgen overname MCI gering voor Nederland

MCI maakte gisteren bekend dat het het verhoogde bod van Worldcom accepteert. Worldcom bood uiteindelijk 37 miljard dollar, zeven miljard meer dan zijn eerste offerte.

British Telecom (BT) krijgt voor zijn aandeel van 20 procent in MCI ruim zeven miljard, wat neerkomt op 51 dollar per aandeel. Bovendien moet MCI 465 miljoen dollar betalen aan BT voor het verbreken van de overeenkomst tussen beide partijen. BT investeerde in 1993 ruim vier miljard in MCI.
Door deze overname, de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, ontstaat een gigant die op de markt van de lange afstandscommunicatie de tweede plaats inneemt, na AT&T. MCI Worldcom is één van de grootste Internetaanbieders ter wereld. Het controleert 60 procent van het Internetverkeer in de VS.
BT, dat ook een bod op MCI had uitgebracht, reageert ingetogen op de berichten. "Deze overeenkomst biedt direct voordeel aan onze aandeelhouders en geeft ons de flexibiliteit om een agressieve strategie richting de Amerikaanse markt te voeren", zegt voorzitter Iain Vallance. Hij gaf tijdens de persconferentie aan dat BT vele mogelijkheden heeft om zijn positie op de Amerikaanse markt te heroveren.
Bernard Ebbers, de nieuwe president-directeur van MCI Worldcom, zei op een persconferentie in New York dat zijn bedrijf de diensten van Concert in Amerika zal blijven leveren. Concert is dejoint venture van MCI (25 procent) en BT (75 procent). Han van der Zwan van Telfort meent dat de overname geen gevolgen heeft voor het aanbieden van Concert-diensten in Nederland. "Concert levert telecom-diensten wereldwijd. In de VS zal Worldcom MCI in eerste instantie deze diensten leveren. In Nederland biedt Telfort toegang tot Concert. De overname heeft geen gevolgen voor de levering van Concert-diensten in Nederland door Telfort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.