Numetrix 3 laat oude planningmodel los

Softwareleverancier Numetrix brengt versie 3 van zijn supply chain management-pakket op de markt. De eerste orders waren al genoteerd voordat de software officieel op de markt verscheen.

In de open architectuur van de software heeft het bedrijf ouderwetse planningmodellen losgelaten. De Distributed Object Messaging Architecture (Doma) benadert de logistieke keten als een netwerk van knooppunten in en tussen bedrijven. De software is gericht op optimalisering van het hele netwerk in plaats van individuele knooppunten. Ook bevat deze versie een module om voorspellingen te doen.
Volgens Veerle Schengili, president Europa en Azië van Numetrix, gaat IBM zijn PC's en werkstations standaard met de nieuwe architectuur uitvoeren. "De twee bedrijven ontwikkelen de architectuur daarvoor verder." De technologie zou de netwerkbelasting verlagen, omdat slechts communicatie plaatsvindt bij uitzonderingen. IBM wil met Numetrix 3-technologie dezelfde basisfunctionaliteit gaan leveren als Microsoft metValue Chain Initiative.
Numetrix richt zich vooral op de procesindustrie, met name bedrijven met meerdere vestigingen in de chemie, voedingsmiddelen en farmacie. Van die organisaties zijn er honderd in Nederland. Dat betekent een groot marktpotentieel in Nederland; een implementatie kost minimaal 1 miljoen dollar.
De integratie met erp-pakketten (enterprise resource planning) blijft gegarandeerd. Er zijn api's (application program interface) voor Sap en Baan. Het certificatietraject voor de api van Oracle is in gang gezet. Schengili voelt zich overigens niet bedreigd door de inspanningen van de erp-leveranciers om zelfsupply chain management-software te gaan ontwikkelen. "Software voor planning is dermate complex dat wij de erp-leveranciers altijd een stap voor zullen blijven. Veel bedrijven kiezen voor een specialistisch pakket." Verder kondigde Schengili aan dat Numetrix volgend jaar meer aan indirecte verkoop zal doen. "Hoewel directe verkoop goed past bij complexe producten in complexe situaties, zoeken we toch nauwere samenwerking met de vier overgebleven grote adviesorganisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.