TI aast op modemfabrikant Amati

Met een bod van 395 miljoen dollar op Amati Communications maakt Texas Instruments een goede kans om digitale modemtechnologie in huis te halen. TI troeft hiermee Westell Technologies af, dat al eerder interesse in de modemfabrikant toonde.

Amati bouwt digitale modems waarmee over standaard koperkabel gecommuniceerd wordt. Met de gebruikte techniek worden gegevens 200 maal sneller over de lijn gestuurd dan bestaande analoge equivalenten.
Volgens een woordvoerder van Texas Instruments betekent de overname een forse stap voorwaarts in het ontwikkelen van technieken om gelijktijdig spraak, data en video over één koperdraad te sturen. George Barber, vice-president van TI's Semiconductor Group, stelt dat de markt voor supersnelle modems over tien jaar zo'n 6 miljard dollar bedraagt.
Voor Westell Technologies zijn de druiven minder zuur dan verwacht. Als de overname van Amati door TI wordt goedgekeurd, krijgt Westell van Texas 14,6 miljoen dollar om de 'gemaakte kosten' te dekken. Daarnaast is er een samenwerkingsverband tussen de bedrijven gesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.