Managed hosting door True

Netscape worstelt met Javagator

 

Softwarefabrikant Netscape Communications is druk bezig met de ontwikkeling van een Java-versie van zijn webbrowser Navigator. Dit nieuwe programma, getiteld Javagator, moet binnen vijf maanden op de markt zijn.

John Paul, vice-president van Netscape, verklaarde op de Inside Sun Software-conferentie van Sunsoft, dat de eerste bèta-versies in het eerste kwartaal van 1998 verschijnen. "Het zal moeilijk worden, maar tot nog toe zitten we op schema", erkende hij.
De Javagator wordt geschreven in '100 procent puur Java'. Netscape en Sun presenteren deze browser beiden als sleutelproduct voor het succes van Java op consumenten- en bedrijfscomputers. Overigens heeft de browserfabrikant het Java-logo uit versie 4.04 van zijn Communicator-suite verwijdert. De software blijkt niet geheel compatibel met Java te zijn.
"Netscape heeft drie doelen", zei Paul, "We willen bedrijven met elkaar verbinden, onze klanten aansluiten op hun eigen klanten en dit alles weer koppelen aan elektronische commercie." Javagator speelt hierin een essentiële rol, benadrukt de topman. "Er is een enorme uitvinders-golf geweest voor Java. Het is nu tijd om die trend af te remmen en producten in voor de massamarkt uit te brengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×