Philips en NEC bouwen Mips risc-chip

Philips en Nec werken sinds vorige week samen aan microprocessoren die een miljoen instructies per seconde (Mips) kunnen verwerken. Dergelijke chips worden tegenwoordig steeds minder gebruikt als zelfstandige processor en steeds vaker als geïntegreerd systeemonderdeel.

De eerste stappen van het nieuwe samenwerkingsverband omvatten de levering van Necs 64-bit processortechnologie uit zijn VR4300-serie. Samen met Philips wordt er dan gewerkt aan de integratie van die chips en ondersteunende technologieën daarvoor. De Nederlandse elektronicagigant legt meer en meer de nadruk op de markt voor systemen-op-één-chip en is daarbij ook betrokken bij de samensmelting tussen televisies en PC's. De ontwikkeling van de Mips-architectuur is hierbij volgens Philips een logische uitbreiding van de bestaande aandachtsgebieden.
Silicon Graphics, die de rechten op de Mips-architectuur bezit, zegt dat het dit jaar ruim 35 miljoen van dergelijke processoren heeft verkocht. Het bedrijf meent dat deze soort chips een steeds grotere rol zal spelen in de markt voor consumentenapparatuur met ingebedde elektronica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.