Ellison verwacht Mac-NC's in maart

Volgens Oracle-topman Larry Ellison werkt zijn bedrijf samen met Apple aan netwerkcomputers (NC'S) die in maart op de markt zullen verschijnen. "Aan het eind van het eerste kwartaal komt er een Mac-NC die minder dan duizend dollar kost.

Die machine vervult voor Apple een sleutelrol aan de onderkant van zijn marktbereik", aldus Ellison. Apple Nederland noemt dit 'slechts geruchten'.
Ellison meent dat de toekomst van de noodlijdende Mac-fabrikant bij de ontwikkeling van de NC ligt. "Het belangrijkste bij Apple is het Mac OS. Dat besturingssysteem heeft weliswaar niet demulti-tasking mogelijkheden voor zwaar gebruik die Windows bevat, maar vormt toch het strategische zwaartepunt voor Apple, en niet Rhapsody", aldus Ellison. Rhapsody is het besturingssysteem dat Apple ontwikkelde uit het Next OS. Dat kreeg het vorig jaar in handen met de overname van Next Software, inclusief directeur, Apple-oprichter Steve Jobs. Op de vraag waarom Apple meer dan vierhonderd miljoen dollar betaalde voor dat bedrijfje, antwoordde Ellison: "Als Apple Jobs terugkreeg voor 433 miljoen, is dat de beste gebeurtenis sinds hij opstapte".
Ellison bevestigt de geruchten dat Jobs niet wil aanblijven als directeur van Apple. "Steve wil zich concentreren op zijn bedrijf Pixar Animation Studio's, zijn kinderen en zijn leven", zei hij. De Oracle-directeur is sinds enkele maanden lid van de directieraad van de noodlijdende computerfabrikant en tevens een goede vriend van Jobs. Er wordt nog wel gespeculeerd dat interim-directeur Jobs zal aanblijven als adviseur. Verder suggereert Ellison dat Apple bijna een nieuwe directeur heeft gevonden. Hij noemt echter geen namen of details.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.