Modembundeling via software of hardware

Diverse bedrijven lanceren eigen 'dubbelmodems': methoden om twee analoge modems te combineren. Het achterliggende idee komt van Isdn, dat gebruik kan maken van twee of meer lijnen voor één verbinding.

Dit blijkt nu ook mogelijk met ouderwetse communicatie-apparatuur. In theorie zijn hierdoor snelheden mogelijk van 112 kilobit per seconde.
Kabelfirma Interex Incorporated presenteerde vorige week een methode om met software modems te combineren. Deze techniek, Web Overdrive, lijkt in grote lijnen op de alternatieven van Diamond Multimedia Systems, Smartlink, Multitech Systems, 3Com en Ascend Communications. De bundelingsmethoden van deze bedrijven zijn echter gebaseerd op nieuwe hardware. De techniek van Smartlink bijvoorbeeld bestaat uit een nieuwe modemchip van honderd dollar die twee telefoonlijnen tegelijk gebruikt. De hardwareproducten van Multitech, 3Com en Diamond vereisen zelfs speciale servers en zijn daardoor flink duurder.
Gebruikers van Windows 95 kunnen dankzij Web Overdrive verschillende modems met een minimale snelheid van 14k4 bps bundelen voor toegang tot Internet. Ook biedt Web Overdrive de Isdn-mogelijkheid om een lijn af te kappen zodra er een nodig is voor een telefoongesprek of faxcommunicatie. Interex beweert dat Internet-providers hun apparatuur niet hoeven te wijzigen voor deze modembundeling. De meeste technieken voor multilink-modems vereisen wel aanpassingen bij de provider.
Deze bundelingstechnieken vormen een tussenstap op weg naar overal bruikbare kabelmodems. Onderzoeksbureau Forrester Research schat dat de markt voor deze apparaten groeit van 171 duizend stuks dit jaar naar tien miljoen in 2001. De hierdoor gegenereerde omzet groeit van de huidige 79 miljoen dollar tot 2,1 miljard dollar aan het begin van het nieuwe millennium.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.