Managed hosting door True

Motorola lanceert Pentium-systemen

 

Motorola Computer verraste de wereld deze week met de onthulling van een serie gespecialiseerde computers die zijn gebaseerd op de Pentium II-microprocessor van aartsrivaal Intel.

Deze geïntegreerde machines zijn compatibel met PC's op basis van Intel-chips, die rechtstreeks concurreren met Motorola's eigen Power PC-processoren. De eerste modellen zijn eind dit jaar verkrijgbaar vanaf een prijs van 3500 dollar.
Deze nieuwe MPXPII-reeks draait op Windows NT en is geoptimaliseerd voor industriële toepassingen, zoals beeldverwerking, het beheren van bedrijfsprocessen en het overzien van machinerie voor productielijnen. De processor van deze zware computer zetelt op een ATXPII-moederbord van de Motorola Computer Group dat maximaal twee Pentium II-chips met MMX kan bevatten. De fabrikant beweert dat dit, gecombineerd met de 440LX AGP-chipset, voldoende rekenkracht oplevert voor dergelijke intensieve applicaties.
Opvallend aan de aankondiging van Motorola is verder nog het feit dat het bedrijf een manager van Intel citeert. "De industriële toepassingen van nu en morgen worden meer en meer geïntegreerd in de algemene computer-omgeving. De combinatie van de Intel Pentium II-processor met het besturingssysteem Windows NT is ideaal voor dergelijke complexe en geavanceerde systemen", zei manager Steve Reed.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210177). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×