Microsoft: "Justitie wist van integratie browser"

Microsoft heeft diverse documenten getoond aan het Amerikaanse Ministerie van Justitie, om aan te geven dat de onderneming al in 1993 plannen had om een browser in Windows 95 op te nemen. Volgens Microsoft wist Justitie van deze intentie voordat het de anti-monopolie-overeenkomst met Microsoft tekende in 1994.

"Het integreren van Web-functies in Windows is een essentiële verbetering", zei vice-president William Neukom van de juridische afdeling van Microsoft. "We vinden dat de overheid deze vernieuwingen moet stimuleren in plaats van tegenwerken."
Microsoft gebruikt tevens een verklaring van Justitie als bewijs. In dit document uit 1994 geeft Justitie aan dat het onderkent dat Microsoft continu vernieuwingen aanbrengt aan de besturingssystemen. Het ministerie verklaarde dat ingrijpen van de overheid in deze vernieuwingen geen zaak van publiek belang is. In oktober diende het Amerikaanse ministerie van Justitie een aanklacht in tegen Microsoft. Justitie zegt dat Microsoft PC-fabrikanten onder druk zet om de Explorer op de computers te installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.