Telefónica spreekt weer met AT&T

President Juan Villalonga van het Spaanse telecombedrijf Telefónica is een nieuw offensief gestart om de internationale positie van zijn onderneming gestalte te geven.

Volgens het Spaanse dagbladEl Pais spreekt Villalonga op 3 december in New York met Michael Armstrong, de nieuwe directeur van het Amerikaanse telecombedrijf AT&T. Twee dagen later gaat de Spanjaard om de tafel met MCI Worldcom. Telefónica is na de overname van MCI door Worldcom in een lastige situatie terechtgekomen. De Spaanse onderneming sloot in april een alliantie met het Amerikaanse MCI en British Telecom (BT). Daarvoor maakte Telefónica met PTT Telecom, de Zwitserse PTT en het Zweedse Telia deel uit van Unisource. Bovendien onderhandelden de Spanjaarden met AT&T over een belang van de Amerikanen in het Zuid-Amerikaanse filiaal van Telefónica. De Spanjaarden braken deze gesprekken af. Nu de alliantie tussen MCI en BT is verbroken, staat de samenwerkingen van Telefónica met deze twee ondernemingen aan vele onzekerheden bloot. De Spaanse onderneming streeft naar een Pan-Amerikaans netwerk en toegang tot de Braziliaanse markt. AT&T heeft al een alliantie gesloten met Telecom Italia, om activiteiten in Zuid-Amerika te ontplooien. Door deze Italiaans-Amerikaanse overeenkomst lijkt een alliantie tussen AT&T en Telefónica ver weg, temeer daar MCI Worldcom wel geneigd is de Zuid-Amerikaanse ambities van de Spaanse onderneming te steunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.