Gates beschuldigt critici van 'heksenjacht'

Microsoft heeft de afgelopen dagen van alles geprobeerd om de praktijken van de onderneming te verdedigen. Bill Gates richtte zich middels een artikel in Wall Street Journal rechtstreeks tot het publiek.

De topman meldt dat de aanklacht van Justitie tegen Microsoft voortkomt uit klachten van concurrenten die de steun van het ministerie nodig hebben in de concurrentiestrijd.
De aanklacht tegen Microsoft luidt dat de onderneming fabrikanten dwingt Internet Explorer op hun computers te installeren. Advocaten van Microsoft spraken met journalisten over de zaak, in een poging hun argumenten duidelijk naar voren te brengen. Gates ging tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders opnieuw in op de kwestie. Hij sprak van een 'heksenjacht, met de bedoeling de mogelijkheden van Microsoft om te concurreren te beperken'. Opnieuw benadrukte hij dat de concurrenten achter de aanklacht zitten.
Ook uitte Gates zijn woede over een anti-Microsoft conferentie in Washington. De conferentie was een initiatief van consumenten-activist Ralph Nader. "Ik ben ervan overtuigd dat het juridische systeem de mogelijkheden van Microsoft om te concurreren zal beschermen", luidden Gates' slotwoorden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.