Compaq legt de lat hoger

PC-fabrikant Compaq wil in 2000 een omzet realiseren van vijftig miljard dollar. Tot voor kort bedroeg de doelstelling nog veertig miljard.

Nadat directeur Eckard Pfeiffer afgelopen maandag een uiterst magere en saaie toespraak hield op de Comdex in Las Vegas, verscheen hij diezelfde dag op CNN om zijn nieuwe bedrijfsdoelstellingen bekend te maken. Analisten verwachtten juist dat Compaq moeilijkheden zou krijgen bij het handhaven van zijn grote omzetgroei, omdat de Aziatische markt na de verliescijfers op de verschillende beurzen minder veelbelovend is geworden.
Volgens Pfeiffer is de Aziatische markt met een omzetaandeel van 6 procent nauwelijks van belang voor Compaq. De groei moet uit de VS en Europa komen. Vooral op de markt voor goedkope PC's (duizend dollar) heeft Compaq de afgelopen tijd zijn slag geslagen. Pfeiffer verheugt zich dan ook over zijn marktaandeel van 50 procent. De stijfjes sprekende topman verklaarde in principe geen bedrijven meer te willen kopen. De acquisitie van Tandem, die twee maanden geleden is afgerond, levert een productlijn op die loopt van PC's tothigh end-servers. "Maar als er een gat in ons assortiment ontstaat, moeten we dat opvullen. Dat kan door zelf nieuwe apparatuur te ontwikkelen, door met andere bedrijven samen te werken of door een bedrijf te kopen", aldus de zelfverzekerde Pfeiffer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.