Unicenter TNG uitgebreid met PC-beheer

Computer Associates (CA) levert zijn software voor beheer van heterogene IT-infrastructuren vanaf deze week standaard met het product Enterprise CSI (Configuration Standardization Initiative).

De beheerfunctionaliteit voor PC's past in het raamwerk van Unicenter TNG, zo bleek tijdens een demonstratie op de Comdex in Las Vegas. Unicenter was oorspronkelijk meer gericht op zwaardere systemen. CSI is te gebruiken voor softwaredistributie, helpdesk-activiteiten, beveiliging tegen virussen en beheer op afstand.
Net als bijvoorbeeld met Uppercycle van CMG kan men met CSI software op een netwerk van PC's installeren, waarbij de specifieke configuratie afhangt van het type gebruiker en het type hardware. Dat moet de implementatie en het onderhoud van applicatiesoftware gemakkelijker maken. De configuraties van verschillende typen gebruikers worden standaard vastgelegd en geïmplementeerd. Ook is het mogelijk gebruikers op afstand te begeleiden. De systeembeheerder kan op zijn werkplek de problemen op een werkstation bekijken en ze voor de ogen van de gebruiker verhelpen. Verder zijn onderhoudswerkzaamheden aan PC's 's nachts uit te voeren. De systeembeheerder kan centraal specificeren waarvan een backup gemaakt moet worden en welke machines een controle op virussen nodig hebben. De werkzaamheden gebeuren buiten de gebruiksuren.
CSI ondersteunt en vervolgt eerdere initiatieven van hardwareleveranciers, zoals DMI (Desktop Management Initiative) en WFM (Wired for Management). CSI is een soort DMI-plus voor Unicenter. Voor elk type gebruiker is, afhankelijk van zijn werkzaamheden, een standaard configuratie gedefinieerd. Als een PC of NetPC uitvalt, kan men die vervangen en volgens dezelfde centraal opgeslagen configuratie installeren. Deze functionaliteit gaat Microsoft standaard in Windows NT 5.0 leveren. Met het Intellimirror-principe wordt de harde schijf van de gebruiker gerepliceerd op een centrale server. Deze variant biedt dus nog ruimte voor individueel ingestelde PC's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable