Gartner werkt aan methode voor bepalen PC-kosten

Gartner Group brengt binnenkort een nieuwe methode op de markt voor het berekenen van de kosten van werkplekautomatisering. Dit maakte Leslie Fiering bekent. Zij is bij Gartner verantwoordelijk voor Platforms and Operating Systems Technologies.

In deze nieuwe methode zijn onder meer beproefde praktijkervaringen beter verwerkt. In tegenstelling tot ander methoden houdt Gartner ook rekening met de indirecte kosten die gepaard gaan aan de aanschaf van PC's op de werkplek.
Vorig jaar koste een PC ondernemingen gemiddeld bijna negenduizend dollar per jaar. Door meer aandacht te besteden aan het terugdringen van deze kosten, bijvoorbeeld door extra te letten op het opleiden van eindgebruikers, verwacht Fiering dat de kosten per werkplek in 2000 uitkomen op zevenduizend dollar. Als IT-managers zaken op hun beloop laten, kost een geautomatiseerde werkplek in 2000 gemiddeld 13.500 dollar kosten.
Fiering gaf aan dat, als eindgebruikers zelf te rade gaan bij collega's, dit uiteindelijk drie maal zo duur is dan wanneer hiervoor centraal ondersteuning is geregeld vanuit de IT-organisatie. Op dit moment gaat zo'n 10 procent van de werktijd 'verloren' aan het helpen van collega's die de weg op hun computer kwijt zijn. Ze kon niet aangeven wanneer Gartner met deze nieuwe aanpak naar buiten zal treden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.