Pakket spoort onbekende virussen op

Het Amerikaanse bedrijf Checkprogram Software heeft een programma op de markt gebracht dat zowel bekende als onbekende virussen opspoort. Het pakket, Checkprogram genoemd, werd op Comdex in Las Vegas gedemonstreerd.

Het werkt niet met een database met alle bekende virussen, maar maakt een karakterschets van de boot sector en alle exe-bestanden. Op het moment dat een pakket zich anders dan normaal gaat gedragen, is er sprake van een virus. Checkprogram herstelt dan het master boot record, de boot sector en alle beschadigde bestanden. Omdat de software bij de controle geen vergelijking maakt met bestaande virussen, hoeft geen database geraadpleegd te worden. Dat betekent dat Checkprogram nooit ververst hoeft te worden. Bovendien is de omvang van de software daardoor beperkt gebleven (900 kilobyte). Checkprogram is gratis te downloaden vanafhttp://www.checkprogram.com voor een proefperiode van 30 dagen. Daarna kost het 79 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.