Netwerkdivisie DEC naar Cabletron

Digital Equipment doet de netwerkbelangen van de hand voor een bedrag van 430 miljoen dollar. Koper is netwerkspecialist Cabletron. DEC's netwerkdivisie heeft een omzet van ongeveer vierhonderd miljoen dollar.

Cabletron zet 1,5 miljard dollar om. De divisie van Digital heeft te lijden onder sterke concurrentie en een afnemend marktaandeel. Hoewel er vorig jaar nog honderd miljoen dollar winst werd gemaakt, dreigt men dit jaar in de rode cijfers te belanden.
Digital wil zich richten op de kernactiviteiten: dienstverlening en het leveren van hardware. Eerder werd het databasesysteem RDB al verkocht aan Oracle. Recentelijk werden de belangen in chips (Alpha) afgestoten, en nu de netwerkdivisie. Voor Cabletron biedt de overname de mogelijkheid om in de race te blijven met de concurrenten Cisco en 3Com. Cabletron en de netwerkdivisie van DEC vullen elkaar aan. DEC heeft bijvoorbeeld de Gigaswitch, een topmodel switch die voor prijzen van vijftigduizend dollar en meer wordt verkocht. Een dergelijke switch heeft Cabletron nog niet in zijn assortiment.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.