Managed hosting door True

'Aard Europeanen remt gebruik Internet'

 

De aard van de Europeanen werkt remmend op gebruik van het World Wide Web. "De mensen stoppen hier om vijf uur met werken. Maar Internet is tijdloos." Dat is volgens de Amerikaanse professor Nicholas Negroponte één van de redenen waarom Europa nog spaarzaam is aangesloten op Internet.

De directeur van het MIT Media Lab uit Cambridge Massachusetts en auteur van het boekBeing Digitalwas uitgenodigd door de Technische Universiteit Eindhoven, om de Holstlezing te verzorgen.
In de Verenigde Staten heeft 85 procent van de tieners thuis een aansluiting op Internet. "Het valt niet mee om in Amerika een kind van veertien jaar te vinden, dat niet 'digitaal' is", gaf Negroponte aan. "Ouderen digitaliseren eveneens. Ruim 30 procent van mensen boven de tachtig bezit een PC." In Europa zijn de cijfers minder aansprekend. "Er loopt een lijn door het continent die Scandinavië scheidt van de overige landen. In Finland gebruikt 60 procent van de bevolking Internet", betoogde Negroponte. "Het gebruik van computers door kinderen in Duitsland en Frankrijk daarentegen is meer dan bedroevend."
De redenen van deze achterstand zijn volgens de professor talrijk. Allereerst kost het telefoneren in Europa teveel. Telecomaanbieders moeten vaste maandtarieven aanbieden. Betalen per minuut ontneemt kinderen de mogelijkheid om lang te surfen. Bovendien reageren de centralistische Europese landen onwennig op een gedecentraliseerd en anarchistisch systeem als Internet. Ook nationalisme werpt drempels op voor het gebruik van Internet, dat met één klik elk land bereikbaar maakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×