Belang Microsoft in nieuwe Wang-divisie

Microsoft krijgt een belang van 10 procent in de nieuwe onderneming die ontstaat uit de samenvoeging van Wang en Olsy, de divisie voor computerdiensten van Olivetti. Dit melden Italiaanse vakbonden.

De samensmelting moet volgens Roberto Colaninno nog voor het eind van het jaar plaatsvinden. Hij beweert dat Olivetti een 20 procentsaandeel heeft in het nieuwe onderdeel terwijl Microsoft een belang van 10 procent krijgt. In 1995 moest Wang voor 90 miljoen dollar aan aandelen afstaan aan de softwareproducent na een schikking die verband hield met een patentschending. Microsofts aandeel in de Olivetti/Wang-combinatie komt dus louter voort uit aandelen die het bedrijf reeds in bezit heeft en is niet het gevolg van verdere investeringen, zo melden ingewijden.
Microsoft heeft de laatste tijd dienstverlenende bedrijven gebruikt om grote klanten ervan te overtuigen dat zijzelf of partners gedegen ondersteuning of service kunnen verlenen op het gebied van Windows NT. Het bedrijf heeft al overeenkomsten met Digital, Hewlett-Packard en Unisys gesloten. Wang, heeft in oktober gesprekken gevoerd met Olivetti over een mogelijke overname. Het verwacht tussen de 500 en 600 miljoen te betalen voor deze verliesdraaiende onderneming. Het nieuwe bedrijf zal drie keer zo groot zijn als Wang, met een verwachte jaarlijkse omzet van rond de 3,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.