Oracle maakt tools gebruiksvriendelijker

In de ontwikkeltool Developer/2000 versie 2.0, die sinds twee weken beschikbaar is, komt Oracle tegemoet aan een aantal wensen van gebruikers. Voor het eerst worden grafische hulpmiddelen aangeboden voor het creëren van formulieren, rapporten, grafieken, query's, database-objecten en procedures.

Oracle mikt hiermee vooral op het vereenvoudigen van zijn producten, met als doel de leertijd van ontwikkelaars te verkorten. Ook hoopt het een grotere groep ontwikkelaars te bereiken.
Verder bevat versie 2.0 de eerste tekenen van de herziene toolstrategie van Oracle. Met Developer/2000 zijn nu interfaces voor slanke clients in Java te bouwen. De mogelijkheden voor het bouwen van 32-bits Windows-applicaties blijven gehandhaafd. Nieuw zijn ook de geautomatiseerde technieken voor het verminderen van netwerkcommunicatie. Dedebugger bekijkt transparant de code op de client, server of database. Tot slot kan het nieuwe product Java-applets of Active X-controls genereren. Deze stukjes software draaien aan de client-kant van de architectuur in een browser of een Java Virtual Machine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.