IBM brengt zelf OS/2 om zeep

Een aantal OS/2-managers en -ontwikkelaars zijn door IBM overgeplaatst naar de recentelijk in het leven geroepen divisie Network Computing (NC). Daarmee maakt IBM duidelijk dat het geen heil meer ziet in het verder ontwikkelen van OS/2 voor de desktop-computer.

Het besturingssysteem zal volgens ingewijden een zachte dood sterven.
De OS/2 groep binnen de divisie Personal Software Product (PSP) blijft proberen OS/2 Lan Server, Workspace on Demand en OS/2 Warp aan de man te brengen. Men betwijfelt echter of men deze producten verder zal ontwikkelen. IBM maakt het zelf nog ingewikkelder door te stellen dat de divisies PSP en NC beide niet meer bestaan. Ze zouden zijn opgegaan in een veel groter geheel, dat wordt omschreven als IBM's 'Java software strategie'.
In een reactie zegt een officiële woordvoerder dat IBM al eerder heeft toegegeven dat het met OS/2 voor de desktop-PC zou stoppen. Op client/server-niveau blijft de onderneming wel het besturingssysteem ondersteunen. "Voor eind volgend jaar staat bijvoorbeeld een nieuwe versie van Warp Server op de agenda", aldus de woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.