3Com en Intel in gevecht om nic-markt

Intel en 3Com beconcurreren elkaar hevig in de markt voor goedkope netwerkkaarten (nic's). Hoewel 3Com de absolute marktleider in nic's blijft, lijkt Intel erin te slagen steeds meer netwerkproducten te verkopen.

Volgens het Amerikaanse marktonderzoekbureau Dell'Oro Group is Intel in het laatste kwartaal 3Com gepasseerd in aantallenembedded nic's, de netwerkverbindingen die direct op het moederbord van een PC zijn aangebracht. Intel verkocht in het derde kwartaal achthonderdduizend ingebedde nic's, tegenover 720 duizend voor 3Com. In aantallen groeide Intel in het derde kwartaal met 60 procent. Het heeft ten opzichte van 3Com als voordeel dat het zelf moederborden produceert. Bovendien is Intel in staat de ingebedde of interne nic's nauw te laten samenwerken met de Pentium-processor.
3Com is niet onder de indruk. "Al vele jaren denken analisten dat het gedaan is met de externe netwerkkaartenmarkt als gevolg van de nic op het moederbord. Maar we zijn alleen nog maar sneller gegroeid", vertelden 3Com-managers op een persconferentie in München.
Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn de extra functies en hogere prestaties die externe nic's bieden van dermate groot belang dat veel bedrijven zelfs de interne equivalenten, zoals die geleverd worden door Compaq, uitschakelen en toch een netwerkkaart kopen.
3Com heeft nog meer problemen. De beurskoers van het bedrijf is onder druk komen te staan nu bekend is geworden dat bij US Robotics, de onlangs overgenomen modem- en netwerkapparatuurleverancier, grote onverkochte voorraden op de schappen van dealers zijn aangetroffen. Bovendien maakt Wall Street zich bezorgd over de economische malaise in het Verre Oosten, een belangrijk afzetgebied voor netwerkproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.