Saudische prins koopt meer IT

De Saudische prins Al-Waleed bin Talal investeerde deze week ruim 846 miljoen dollar in diverse IT-bedrijven. Al-Waleed maakte dinsdag de volgende aanwinsten bekend: 5 procent van Netscape Communications, bijna 2,5 procent van Rupert Murdochs News Corporation en 1 procent van Motorola.

De multimiljardair uit Saudi-Arabië werd eerder al in een klap de op-één-na-grootste investeerder in Apple Computer.
"Al deze firma's zijn actief in markten waar ik me op richt: amusement, media, communicatie en technologie. Dat zijn de grote industrieën van de toekomst", verklaart de prins in een interview metTime Magazine. Het persoonlijke kapitaal van Al-Waleed wordt geschat op twaalf miljard dollar. Dat maakt hem één van de rijkste mensen in de wereld. Volgens Wall Street-analisten duiden zijn jongste aankopen op een nieuwe richting voor de investeringen van de miljardair. Voorheen leek hij een voorkeur te hebben voor bedrijven in nood.
De aankoop van Netscape-aandelen kost hem 146 miljoen dollar. Voor het stukje News betaalde hij vierhonderd miljoen dollar. Zijn belang in Motorola is driehonderd miljoen dollar waard. News Corporation is in handen van media-tycoon Rupert Murdoch en heeft meerderheidsbelangen in het televisiestation Fox Networks en de filmstudio 20th Century Fox.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.