Cirrus richt zich op goedkope PC's

De noodlijdende chipfabrikant Cirrus Logic wijzigt zijn koers en richt zich voortaan met geïntegreerde multimedia-chips op de markt voor goedkope computers.

Deze abrupte verandering komt voort uit twee belangrijke trends in woelige markt voor halfgeleiders. De concurrentie in de markt voor gespecialiseerde chips, zoals grafische processoren, neemt snel toe. Daarnaast stijgt de vraag naar PC's die goedkoper zijn dan duizend dollar.
Michael Hackworth, directeur van Cirrus, heeft aangegeven dat de koerswijziging kan leiden tot ontslagen. Woordvoerders van Cirrus ontkenden dit afgelopen dinsdag en benadrukten dat er 'geen directe plannen zijn om mensen te laten gaan'. "We zullen werknemers wel herplaatsen, omdat we ons nu meer gaan richten op het ontwerp van sterk geïntegreerde circuits", aldus directeur public relations Tom Rigoli. "Als er inkrimpingen zullen komen, zijn die zeer beperkt." Hackworth had geen commentaar op deze uitlatingen. Cirrus heeft op dit moment ongeveer tweeduizend werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.