Voortbestaan Cobol ook na 2000 niet in gevaar

Cobol, de taal die nu meer en meer wordt gebruikt om het millennium-probleem te voorkomen, heeft ook na 2000 nog toekomst. Het bedrijfsleven investeert op dit moment zoveel tijd en geld in die programmeertaal dat het na de millennium-wisseling vrijwel onmogelijk is deze in een keer overboord te gooien.

Dit beweert de Amerikaanse Cobol-specialist Jerome Garfunkel. Hij benadrukt dat 'Cobol juist is ontworpen om makkelijk aangepast te kunnen worden'.
Ook de invoering van de euro, die in 2002 moet plaatsvinden, is 'gunstig' voor Cobol. De invoering vereist weer aanpassingen voor diverse systemen en applicaties die ooit in Cobol zijn geschreven. "De overlijdensberichten zijn dus voortijdig", concludeert Garfunkel. "Maar dat is al eerder gebeurd. Bij het ontstaan van Cobol werd het al afgeschreven als niet-functioneel en achterhaald."
Garfunkel houdt zich al jaren bezig met het verspreiden van deze boodschap. Hij is lid van diverse Amerikaanse en internationale standaardisatiecommissies voor Cobol. "Europa ligt op dit moment achter op de VS met het oplossen van het millennium-probleem. De VS op hun beurt zijn nog niet goed begonnen met de euro." Analisten verwachten dat de invoering van de universele Europese munt met alle doorlopende omrekeningen zo mogelijk nog meer problemen zal opleveren dan de eeuwwisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.