Managed hosting door True

Apple verbetert Web Objects

 

Apple Computer lanceert volgende week versie 3.5 van Web Objects, een ontwikkelpakket voor Internet- en intranet-applicaties, dat nu ook Suns Java Developer Kit ondersteunt.

"Web Objects is een krachtige ontwikkelomgeving, maar werd voorheen niet gezien als een gebruiksvriendelijk product doordat het een eigen taal gebruikt", aldus David Kay, productmanager van Web Objects. "De ondersteuning voor Java maakt deze versie toegankelijker en beter bruikbaar."
De voorgaande versies van dit ontwikkelpakket maken gebruik van de programmeertaal Object C. Analisten menen dat dit weliswaar een goede ontwikkeltaal is, maar dat het de brede aantrekkingskracht van Java mist. De verbeterde ondersteuning voor Suns programmeertaal presenteert componenten als een set Java-api's (application programmer interfaces). De nieuwe versie van Web Objects ondersteunt ook versie 1.1.3 van de Java Developer Kit (JDK) voor Windows NT en Sun Solaris.
Web Objects is oorspronkelijk ontworpen door Next Computer, het bedrijf dat Apple-oprichter Steve Jobs in 1986 startte nadat hij Apple verliet. De Mac-fabrikant kocht Next vorig jaar en haalde daarmee technieken voor Rhapsody en Jobs zelf in huis.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210453). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×