Nieuwe software BMC versnelt IP-verkeer

Softwarebedrijf BMC lanceerde vorige maand Patrol IP-optimizer, een product dat netwerkverkeer via het 'Internet-protocol' TCP/IP versnelt en analyseert. "Met deze software is het mogelijk om in gedistribueerde omgevingen op eenvoudige wijze knelpunten op te sporen.

Bovendien vermindert deze software door datacompressie de belasting van het gehele TCP/IP-netwerk", zegt Ed Hendrix, technisch manager bij BMC.
De IP-optimizer comprimeert de te verzenden data automatisch en schat daarbij de capaciteiten in van de netwerkroute en het ontvangende computersysteem. "Applicaties kunnen hierdoor sneller reageren op informatieverzoeken en bewerkingen", legt Hendrix uit. "Uiteindelijk kan dit enorme besparingen opleveren. Bedrijven spenderen nu namelijk 30 tot 50 procent van hun IT-uitgaven aan hun netwerk." De technieken waar de IP-optimizer op is gebaseerd, zijn al geruime tijd gemeengoed in de mainframe-wereld. BMC Software is van oorsprong een leverancier van programmatuur voor dergelijke grote systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.