Aandeelhouders Encore woedend over verkoop aan Sun

Een groep aandeelhouders van Ailing Encore Computer is naar de rechter gestapt om de overeenkomst tussen het bedrijf en Sun Microsystems aan te vechten. Ailing Encore is erin geslaagd om de divisie van de opslagproducten voor bijna vierhonderd miljoen gulden te verkopen aan Sun.

Een groot deel van de aandeelhouders gaat akkoord met de verkoop, maar een groep opstandigen vindt dat ze met lege handen achterblijven. Ze zijn woedend over de overdracht van driehonderd miljoen gulden, 80 procent van de verkoopprijs, naar Gould Electronics.
Energy, het Japanse moederbedrijf van Gould Electronics, heeft ooit achthonderd miljoen gulden geleend aan Encore. De kwade investeerders denken dat Energy zich met goed gevulde zakken uit Encore terugtrekt, zonder te denken aan de aandeelhouders. Het is ze tevens een doorn in het oog dat de directie van Encore bonussen en toeslagen ontvangt.
Sun stelt dat de overname zijn aandeel in de markt van opslagproducten flink zal uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.