'Internetten' en opbellen via één lijn

Het Zweedse telecommunicatie-concern Ericsson denkt het eerste kwartaal van 1998 de Phone Doubler te kunnen introduceren. Bij deze nieuwe dienst kan de gebruiker razendsnel toegang krijgen tot Internet, terwijl dezelfde telefoonlijn beschikbaar blijft voor telefoongesprekken. Een Isdn-aansluiting is niet nodig.

De consument hoeft geen speciale hardware aan te schaffen. Ook een ander telefoonnummer is niet nodig. Als tijdens een Internet-sessie een telefoongesprek binnenkomt, kan de abonnee kiezen of hij dat accepteert door op een icoon te klikken. Als het gesprek is aanvaard, dienen de luidsprekers en de microfoon van de PC als telefoontoestel.
Ericsson denkt telecommunicatiemaatschappijen hiervoor te kunnen interesseren omdat deze techniek een verdubbeling van het aantal gesprekken per abonneelijn mogelijk maakt. Ook 'Internetten' zelf gaat veel sneller. Weliswaar komen er veel oplossingen aan om Internet sneller te maken, maar die zijn niet voor eind 1998 te verwachten. Een groot voordeel van Ericssons Home Internet Solution is dat deze dienst in een vergevorderd stadium van realisatie is. Het Zweedse concern heeft al met verschillende partijen in Nederland oriënterende besprekingen gevoerd over een mogelijke introductie.
De snelheidswinst die met de nieuwe techniek te bereiken valt, is niet spectaculair. Haalbaar is 115,2 kbps, maar als tegelijkertijd over dezelfde lijn wordt getelefoneerd, zakt de snelheid naar 70 kbps. Met de snelste modems zijn momenteel gegevens binnen te halen met 56 kbps. Van de gebruiker naar de service-provider blijft de maximale snelheid beperkt tot 33,6 kbps.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.