Actieplan Europa voor veiliger Internet

De Europese Commissie gaat het veilig gebruik van Internet bevorderen. Daartoe is een voorstel aangenomen voor een actieplan dat onwettige praktijken op Internet moet tegengaan.

waar Internet-gebruikers verdachte inhoud kunnen melden. Het is de bedoeling een Europees netwerk van meldcentra te openen. Aanbieders van Internet-toegang,content providers en netwerk-exploitanten moeten eigen controlesystemen opzetten. Zelfregulering kan de grootste uitwassen beteugelen, zo hoopt de EC. Ook wordt van alle partijen verwacht dat ze de inhoud in de gaten houden.
Verder stelt de EC het gebruik voor van classificatie- en filter-programma's voor om vooral kinderen te beschermen tegen ongewenste inhoud. Deze programma's moeten internationaal compatibel en overal bruikbaar zijn. Daarnaast wenst de EC maatregelen om ouders, leraren, kinderen en andere consumenten voor te lichten. Deze groepen moeten bewust worden gemaakt van de mogelijkheden de juiste inhoud te kiezen en een redelijke mate van controle door volwassenen te behouden. Op deze wijze hoopt de EC een verstandig gebruik van netwerken te bevorderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.