CSC blijft op acquisitiepad in Europa

Computer Sciences (CSC) heeft de ambitie om in Europa net zo'n belangrijke speler te worden als het mondiaal is. De adviesorganisatie en systeemintegrator staat wereldwijd op de vierde plaats, achter IBM, EDS en Andersen Consulting.

Piet Verpoorte, ex-Oracle en sinds een jaar vice-president van CSC Benelux, is met de overname van Baan-specialist Kobra nog niet bevredigd. Hij beschouwt de deze acquisitie als eerste in een reeks.
"Omdat autonome groei ons niet snel genoeg gaat", aldus Verpoorte. "Op dit moment heeft CSC vierhonderd medewerkers in dienst. Om de kritische massa van 'grote speler' te halen, hebben we tussen de vijfhonderd en duizend medewerkers nodig." Het bedrijf is met een aantal onbekende partijen in gesprek. Verpoorte wil alleen vertellen dat CSC 'een grote koop' niet uitsluit.
CSC richt zich op erp-implementaties (enterprise resource planning) en de bouw van gegevenspakhuizen. Daarnaast voert het projecten uit waarbij IT innovatief wordt gebruikt. Het bouwde bijvoorbeeld het videosysteem voor het registreren en bekeuren van snelheidsovertreders op de A2.
Verpoorte benadrukt de uitgangspunten van het acquisitiebeleid van CSC: "Het bedrijf moet iets aan onze organisatie toevoegen. Een tweede Baan-dienstverlener hebben we niet nodig." Verder moeten de organisaties in culturele zin bij elkaar passen. Vijandige overnames zijn volgens Verpoorte uit den boze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.