Acer werkt aan één applicatie PC's

Computerfabrikant Acer ondermijnt het idee van de duizend-dollar-PC met de introductie van een serie computers die elk slechts één applicatie draaien.

Deze non-PC's kosten ongeveer tweehonderd dollar en zijn bedoeld voor gebruikers die geen traditionele PC kunnen of willen betalen. De eerste modellen verschijnen in de loop van volgend jaar op de Amerikaanse markt
De nieuwe, ultragoedkope systemen dragen de naam X-computers (XC's) en omvatten ondermeer een variant voor kinderen (KC) en een systeem voor thuisbankieren (Home Banking Computer, oftewel HBC). Acer-directeur Stan Shih omschrijft dit laatstgenoemde systeem als 'een thuisvestiging van je lokale bank'. Shih voorspelde andere XC-modellen voor spellen, onderwijs en Internet-toegang.
Het concept van de XC opperde de topman al in november op een conferentie in San Francisco. Sindsdien heeft het bedrijf het idee gewogen en uitgewerkt. Een woordvoerder van Acer America verklaarde dat enkele apparaten, waaronder TV-decodeerkast-achtige versies, al getest worden in Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.