Roel Pieper wordt concurrent van TomTom

Roel Pieper

TomTom is de grootste speler op de markt voor navigatiesystemen. Roel Pieper wil daar verandering in brengen met zijn nieuwe bedrijf Road Group. Hij kocht daartoe het bedrijf MyGuide.

Roel Pieper gaat de concurrentie aan met maker van navigatiesystemen TomTom. Pieper heeft daartoe samen met Ad Bastiaansen, voorheen van Tele Atlas, het bedrijf Road Group opgericht. Road Group moet online diensten voor navigatiesystemen gaan aanbieden.

Met Road Group heeft Pieper het Duitse bedrijf MyGuide gekocht. MyGuide is ook producent van navigatiesystemen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van vijftig miljoen euro en heeft 23 mensen in dienst. Het is niet bekend wat Pieper en Bastiaansen voor het bedrijf hebben betaald. Pieper wil met Road Group meer bedrijven overnemen. Volgens het Financieele Dagblad is er nog zo'n twintig miljoen beschikbaar voor nieuwe overnames.

Pieper verwacht dat de markt voor navigatiesystemen groot genoeg is om daar samen met TomTom in te opereren. Bovendien ligt, zo zegt Pieper tegen de Financiële Telegraaf, nog 90 procent van de wereld open.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Meevaren met het succes van anderen is weinig innovatief voor een man die als 'venture capitalist' in innovatieve startups investeert. Met heel veel grote en kleine spelers is het dringen in de navigatiemarkt, waardoor de prijzen onderdruk zullen komen te staan. Succes zal moeilijk zijn...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-28T09:59:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.