De 56K-modemoorlog is voorbij

De strijd om een standaard voor modems met een snelheid van 56 kilobit per seconde is na ruim een jaar voorbij. Tijdens een bijeenkomst van de International Telecommunications Union (ITU) stelde Lucent Technologies een compromis voor, waarna tegenstrever 3Com ook toegaf.

Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat de ITU volgende maand een officiële standaard goedkeurt. Alle fabrikanten hebben reeds een software-upgrade naar de nieuwe techniek beloofd. Analisten verwachten echter nieuwe vijandigheden rondom breedbandige Digital Subscriber Line-technieken.
Het nu geformuleerde compromis voor analoge modems draagt de naam V.PCM (Pulse Code Modulation). Het is een samensmelting van de concurrerende technieken K56flex van Lucent en x2 van 3Com. Dit laatste bedrijf gaf vorige week al toe dat de onzekerheid over een standaard de verkoop van 56K-modems heeft vertraagd. Dat heeft de winst van de betrokken modemfabrikanten negatief beïnvloed.
De onenigheid begon in december 1996. Toen gingen Lucent Technologies en Rockwell International samenwerken om hun K56flex-technologie te positioneren tegen de x2-architectuur van modemgigant US Robotics. Dit bedrijf is afgelopen jaar opgekocht door 3Com. Sindsdien hebben beide partijen elkaar met alle middelen bestreden, waaronder een rechtszaak van Rockwell tegen Bay Networks wegens het ondersteunen van beide alternatieven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.