IBM werkt met Lotus aan e-commercie

IBM tracht de wereld sinds vorige week ervan te overtuigen dat programmeertaal annex besturingssysteem Java nu geschikt is voor de zakelijke markt. "Sterker nog: Java is essentieel voor de wired enterprise; een bedrijf dat van voor tot achter elektronisch is verbonden: met zichzelf en met Internet", predikt Java-evangelist Simon Phipps van IBM.

IBM onthulde vorige maand een serie Java-producten. Deze breidt het nu uit met een nieuwe versie van het software-ontwikkelpakket Visual Age. Bedrijven kunnen hiermee hun traditionele applicaties en zakelijke data uitbreiden naar het Web. Visual Age e-bussiness integreert ontwikkelmogelijkheden voor bedrijfskritische programmatuur met functies voor website-ontwerp en -beheer.
Hoofdcomponenten zijn: de zware versie van IBM's ontwikkelomgeving voor Java-applicaties, Visual Age for Java; de Beanmachine van IBM-dochter Lotus; de website-ontwerpsoftware Fusion van Net Objects, de Lotus Domino Go Webserver en de eigen DB2 Universal Database Developers Edition. De Navigator-webbrowser van Netscape wordt gratis meegeleverd. "Dat alles is nodig om als bedrijf mee te kunnen gaan. Je moet alle afdelingen en systemen met elkaar verbinden. Daarvoor is Java de ideale oplossing", verzekert Phipps. "Java is namelijk veel breder dan alleen de desktop. Het gaat om de integratie van het hele bedrijfsnetwerk."
Phipps stelt dat Java een standaard wordt. "Dan is het ook officieel een open product, wat het in de praktijk al lang was." Over de ruzie tussen Microsoft en Sun zegt hij: "Het platform-onafhankelijke Java haalt niets weg, behalve de tralies rondom software die sommige bedrijven geplaatst hebben. Het voegt juist kracht toe, maar dat zal Microsoft nooit toegeven."
IBM zet Java dan ook neer als de kern van zijn strategie voor Network Computing. Het raamwerk dat Visual Age for Java biedt, moet bedrijven een soepele overgang bieden naar applicaties met Internet-functionaliteit. IBM combineert deze software met zijn NC-variant, de Networkstation. Ook Sun heeft al verklaard het e-suite-pakket te adopteren voor zijn Javastation. Oracle gaat een stap verder door het product te combineren met zijn Interoffice-software voor samenwerken via netwerken. Verder biedt Novell de e-suite als een dienst voor Intranetware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.