W3C komt met specificatie opvolger HTML

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de eerste specificatie van Xml (Extensible Markup Language), de opvolger van Html, openbaar gemaakt voor beoordeling door zijn leden.

Naar verwachting is de uiteindelijke goedkeuring over zes weken afgerond. De Xml-taal is een versie van de ISO-standaard Sgml (Standard Generalized Markup Language), die speciaal is ontworpen voor gebruik op het Web.
Html is toe aan een gestandaardiseerde opvolger, doordat het al geruime tijd te maken heeft met incompatibiliteitsproblemen. De oorzaak daarvan ligt in de eigen extensies die de diverse browserfabrikanten aan de taal toevoegen. De bepaling van nieuwe versies van deze taal bestond dus in de praktijk uit het volgen van veelgebruikte browsers met hun Html-toevoegingen. Xml moet deze misstand weer rechttrekken en webpagina's in alle browsers identiek weergeven. Microsoft en Netscape hebben al beloofd de Xml-specificatie te ondersteunen in hun webproducten.
De nu vrijgegeven Xml-specificatie behoudt de basiseigenschappen van Sgml in een vorm die eenvoudiger is te implementeren. Bovendien is Xml compatibel met de meeste mogelijkheden van het oudere Html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.