Apple: Iacocca geen directeur

Jerry York, voorzitter van Apple Computers directieraad, ontkent berichten dat ex-Chrysler topman Lee Iacocca de nieuwe directeur van Apple wordt. De PR-afdeling van het bedrijf weerspreekt zelfs de verhalen dat Iacocca vorige week donderdag een bezoek bracht aan de hoofdfaciliteiten van de Mac-fabrikant in Silicon Valley.

Die rondleiding, gegeven door Steve Jobs en gevolgd door een spoedoverleg met de directieraad, wordt echter door 'bronnen binnen Apple' in de Verenigde Staten bevestigd. Werknemers bij diverse faciliteiten zouden de twee topmannen gezien hebben. Amerikaanse woordvoerders van het bedrijf hebben hierop geen commentaar.
Ondertussen blijkt uit verklaringen van Apple aan SEC (Securities en Exchange Commission, het overheidsorgaan dat zakelijke overeenkomsten onderzoekt en keurt) dat ex-directeur Gilbert Amelio een opstappremie van 6,73 miljoen dollar heeft ontvangen. Hiermee komt het totale bedrag dat Apple kwijt is aan Amelio op ruim 9,3 miljoen dollar aan salaris, ontslagvergoeding en extra's. Dit is inclusief een betaling van 471.461 dollar aan Aero Ventures, een vliegtuigverhuurmaatschappij dat Amelio bezit, voor gebruik van het toestel waarin de ex-topman door de VS vloog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.