3Com waarschuwt voor tegenvallers

De Amerikaanse onderneming 3Com heeft gisteren gewaarschuwd dat de resultaten van het tweede kwartaal slechts een marginale winst zullen opleveren. Analisten op Wall Street hadden een winst verwacht van negentig cent per aandeel.

De inkomsten in het kwartaal zullen ongeveer 2,5 miljard gulden bedragen. Dat is achthonderd miljoen minder dan analisten hadden voorspeld.
De tegenvallende resultaten zijn een gevolg van de acties die 3Com heeft ondernomen om de groeiende voorraad aan modems en netwerksystemen terug te brengen. Het bedrijf geeft aan dat het een nieuw systeem heeft ontwikkeld om de bevoorrading te regelen. In het vierde kwartaal zal 3Com nieuwe stappen ondernemen om de voorraden te verminderen. Verder kampt de onderneming met tegenvallende resultaten in Azië.
De bevoorradingsproblemen vormen de eerste tegenvallers voor 3Com na de overname van U.S. Robotics in februari van dit jaar. Tot voor kort verliep de overname gladjes. De strategie van U.S. Robotics om grote voorraden op de planken van de dealers te houden, veroorzaakt nu een terugslag voor 3Com.
Analisten toonden zich verheugd met de maatregelen van 3Com, maar vrezen dat de verwachtingen van de onderneming om in maart alles op orde te hebben te optimistisch zijn. 3Com maakt de kwartaalcijfers op 18 december bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.