SGI in de beklaagdenbank

Het aantal aandeelhouders dat rechtszaken tegen Silicon Graphics (SGI) aanspant, staat inmiddels op vier. Afgelopen vrijdag diende Barrack, Rodos & Bacine uit Philadelphia ook een klacht in over topmanagers van SGI.

Deze zouden misleidende uitspraken hebben gedaan om de aandelenkoers positief te beïnvloeden. SGI gaf als commentaar dat het zich met hand en tand tegen de aanklachten zal verdedigen.
Volgens de boze aandeelhouders zijn bij de onverwacht positieve resultaten van het vierde kwartaal van het boekjaar 1997 orders van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1998 meegenomen. De aandelenkoers steeg door dit goede nieuws. Vervolgens zouden medewerkers van SGI 290 duizend aandelen hebben verkocht. Daarmee incasseerden ze 7,4 miljoen dollar. Het gevolg hiervan was dat het eerste kwartaal van het boekjaar 1998, dat op 28 oktober werd afgesloten, een fors verlies van 37 miljoen dollar liet zien. De aandelenkoers van het bedrijf zakte na dat nieuws behoorlijk. Topman Ed McCracken trad af na dertien jaar trouwe dienst en er zouden tussen de zevenhonderd en duizend banen worden geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.