Naar 2000 via 'India-route' is riskant

"Je kunt als gebruiker niet je software afgeven bij een leverancier van 'Jaar 2000'-oplossingen en zeggen: als u het niet millennium-bestendig oplevert, bent u verantwoordelijk", zegt Mark Stabler, verantwoordelijk voor de 'Jaar 2000'-producten van Computer Associates.

Stabler houdt zijn hart vast voor de bedrijven die de 'India-route' nemen. Er zijn weinig tussentijdse controlemogelijkheden als je dit werk laat uitvoeren in landen met een ondoorzichtige infrastructuur. De eerste signalen wijzen er volgens Stabler op dat de 'gerepareerde' code die terugkomt uit die regio van slechte kwaliteit is. "Bedrijven die in de loop van 1998 in Calcutta op zoek moeten naar een of ander softwarebedrijfje, zijn wellicht niet voorzichtig genoeg geweest." Stabler meent dat bedrijven de verantwoordelijkheid voor problemen die ontstaan door het millennium nooit uit handen moeten geven.
Verder vindt hij dat het kritiek wordt voor bedrijven die nog niet bezig zijn met een 2000-project. "Gisteren was de laatst mogelijke dag om ermee te beginnen." De PC-hulpmiddelen waarmee alle concurrenten de markt overstromen, zijn volgens hem niet accuraat genoeg voor het repareren van software. "De mainframe-tools van CA repareren alleen die coderegels die voor gevaar zorgen. Onze tools vinden alle fouten, maar we weten in 5 procent van de gevallen niet zeker of sprake is van een datumveld. Dat moet dan handmatig vastgesteld worden. PC-gereedschappen herstellen slechts 45 tot 65 procent van de code automatisch." Omdat de hulpmiddelen alleen riskante, en dus minder, code veranderen, zou de cruciale testfase minder tijd kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.