Microsoft en SGI werken samen aan 3D

Microsoft werkt samen met zijn voormalige vijand Silicon Graphics Incorporated om SGI's Open GL 3D-grafische bibliotheken te verbeteren voor het Windows-platform. De twee bedrijven willen komende lente een nieuwe Device Driver Kit (DDK) voor driedimensionale beelden leveren die draait op Microsofts grafische besturingssystemen.

Deze DDK moet leveranciers van grafische chips en computerfabrikanten een eenvoudige methode bieden voor het schrijven, certificeren en distribueren van 3D-grafische drivers. Deze software op basis van Open GL zal niet alleen bruikbaar zijn voor Windows 95 en NT 4.0, maar ook voor het toekomstige Windows 98 en NT 5.0.
Hierbij maken de firma's voorzichtig onderscheid tussen elkaars grafische bibliotheken. Microsofts Direct 3D wordt gepositioneerd voor de consumentenmarkt. SGI's Open GL is bedoeld voor professionele applicaties, zoals cad (computer aided design).
Analisten menen dat de ondersteuning van grafische versnelling door Open GL op de 32-bits Windows-platformen van groot belang is voor ontwikkelaars van software èn hardware. Microsoft belooft hardwarefabrikanten directe toegang tot de broncode van de Open GL DDK. SGI's 3D-technologie is een wereldwijde standaard voor 2D- en 3D-beeldverwerking, voornamelijk op Unix-werkstations.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.