Hitachi ontwikkelt 64-bit chips

Hitachi is een samenwerking begonnen met het Frans-Italiaanse SGS-Thomson Microelectronics voor de ontwikkeling van onder andere 64-bit microprocessoren. Analisten menen dat deze overeenkomst de positie verder verstevigt die SGS-Thomson heeft in de chipmarkt voor consumentenelektronica.

De eerste vruchten van deze alliantie moeten in 2001 gereed zijn.
De nieuwe processoren worden gebaseerd op het Super H-ontwerp van Hitachi. Deze architectuur heeft al vier generaties chips voortgebracht, die gebruikt worden in microchips voor ondermeer PC's, televisietoestellen en videocamera's. De bijdrage van SGS-Thomson wordt gevormd door expertise op het gebied van 64-bit-technologie. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld al enige tijd aan 64-bit-producten, zoals decodeerkastjes voor interactieve televisie en multimediasystemen voor auto's.
Totdat het nieuwe processorontwerp is afgerond, rond 2001, neemt SGS-Thomson een licentie van Hitachi voor het gebruik van diens tussentijdse processorseries SH-3 en SH-4.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.