Sun maakt Java compatibeler

Sun Microsystems biedt nu een oplossing voor de incompatibiliteit van Java met browsers die de Java Developers Kit (JDK) niet correct implementeren. Een klein Active X-programma, Activator, detecteert de gebruikte Java Virtual Machine (JVM), haalt een eventuele nieuwere versie van Suns website en installeert die.

Hierbij worden reeds aanwezige versies van de JVM niet verwijderd of vervangen.
De Activator is nu uit in de eerste bèta-versie en vormt een simpele oplossing voor het technische probleem waar Sun en Microsoft juridisch over vechten. Microsoft zou Java niet correct implementeren in de nieuwste versie van zijn webbrowser, Internet Explorer 4. Een tweede bèta van Activator komt begin volgend jaar op de markt en ondersteunt dan ook Netscape Navigator versie 3 en 4.
Oorspronkelijk wilde Sun met deze software een migratiepad bieden naar de nieuwste JVM voor gebruikers van oudere browsers. De ontwikkeling van Activator was al begonnen vóór de recente rechtszaak tegen Microsoft. Het product is nu uitgebreid en omvat ondermeer ondersteuning voor Suns Java Beans componenten en Java Foundation Classes. Doordat de Activator reeds geïnstalleerde JVM-versies herkent, menen analisten dat bedrijven als Netscape en Microsoft hierdoor hun implementatie-inspanningen kunnen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.