HTML komt als standaard in Office

Microsoft omarmt de pagina-opmaaktaal Html (Hypertext Markup Language), die wordt gebruikt voor web-pagina's, als standaard bestandsformaat in toekomstige versies van de softwaresuite Office.

Voortaan ondersteunen deze applicaties ook Html voor de uitvoer en invoer van documenten. De huidige versies van Office hebben al enige compatibiliteit met de taal, maar dat blijft beperkt tot het opslaan van bestanden.
Office 98, dat eind volgend jaar uit moet komen, bevat publicatiemogelijkheden voor alle bijbehorende programma's. Hierbij zijn web-documenten dus in te lezen en aan te passen zonder extra Html-programmatuur. Microsoft omschrijft deze nieuwe functionaliteit als een methode om 'dode web-inhoud' te bestrijden. Volgens de softwareproducent wordt ruim 80 procent van alle websites niet verbeterd door een gebrek aan gebruiksvriendelijke applicaties voor web-publicatie.
Het voornaamste voordeel voor gebruikers van Office en de daarin besloten tekstverwerker Word is de aanwezigheid van een uniforme en betrouwbare manier om bestanden te bewaren en uit te wisselen. Microsoft belooft ook XML (Extensible Markup Language) te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.