Verplichte installatie Explorer verboden

De Amerikaanse rechter Thomas Jackson heeft Microsoft tijdelijk teruggefloten. Het softwarebedrijf mag PC-fabrikanten die een Windows-licentie bezitten niet dwingen Internet Explorer op de computer te installeren.

Microsoft stelde de installatie van de browser als voorwaarde voor het verlenen van een vergunning aan de fabrikant. Het Amerikaanse ministerie van Justitie eiste in oktober dat de onderneming deze koppeling tussen de Explorer en het besturingssysteem laat varen.
De rechter gaf aan dat de overheid een aannemelijke kans maakt op succes en verbood Microsoft in een preliminaire beslissing om de twee producten te koppelen. Jackson stelde tevens een speciale commissie samen onder leiding van professor Lawrence Lessig. Deze groep zal de feiten bestuderen en op 31 mei 1998 verslag uitbrengen. De rechter zal daarna een definitieve uitspraak doen. Woordvoerder Mark Murray van Microsoft stelde na de uitspraak dat de rechter de onderneming op een aantal punten in het gelijk had gesteld. Murray zei dat hij de definitieve uitspraak met vertrouwen tegemoet ziet. De voorlopige beslissing kan Microsofts plannen om de Internet Explorer op te nemen in Windows 98 danig in de war schoppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.